Wie zijn wij


Even voorstellen, wij zijn Cor Teunissen en Lode Kessler en we wonen met onze grijze roodstaart papegaai en katten in Eindhoven. In 2010 hebben wij onze eerste Ragdoll gekocht. Deze aanschaf was voor ons in het begin meer van praktische waarde dan dat we van plan waren om een cattery te beginnen.


Doordat we een papegaai hebben en deze ook moet eten, kregen we al snel last van opdringerige muizen die op het voer afkwamen. De beste remedie om van deze muizen af te komen was het aanschaffen van een kat, zo werd ons verteld. Niet zomaar een kat natuurlijk, maar een hele mooie en bovendien een hele lieve moest het worden. Zo is onze zoektocht begonnen. Na enig speurwerk kwamen we tot de conclusie dat het een Ragdoll moest worden! Waarom juist dit ras zult u zich afvragen. Hier kunnen we duidelijk in zijn. Ze zijn mooi, super lief, grappig, ze hebben echte humor, een hoge aaibaarheidsfactor, ze zijn aanhankelijk, speels etc .etc. Daarbij komt nog, dat de Ragdoll een ras is met halflang haar, dat houdt in dat het onderhoud volstaat met 1x per week borstelen. Wij gingen dus op zoek naar een Ragdoll Cattery!Sjoerd was onze eerste Ragdoll en met zijn komst zijn wij verslingerd geraakt aan dit prachtige ras. Het is een geweldige kater met mooie, diepblauwe ogen en wellicht ten overvloede: de muizen zijn inderdaad verkast naar een ander onderkomen. Met de komst van Sjoerd is ons leven veranderd. We wilden meer van deze geweldige katten en zo is onze cattery geboren.


Wij streven ernaar om goede, gezonde en sociale kittens te fokken die voldoen aan de rasstandaard. Onze katers en poezen worden uiteraard getest op HCM, PKD, kattenaids en leukemie. Wij verwachten dat deze testen eveneens zijn gedaan bij potentiële dekkaters en uiteraard ook bij poezen die onze dekkaters bezoeken.


Wij raden mensen aan om bij aanschaf van een kitten altijd te vragen of de ouders zijn getest op PKD, HCM, FelV en FIV en dat de fokker de uitslagen kan overleggen aan de koper. Tevens is het van het grootste belang om de katten te testen op de bloedgroep.  Veel mensen weten niet, dat een poes met bloedgroep B gedekt moet worden door een kater met bloedgroep B. Wij hebben zelf de ervaring bij de aankoop van een kitten, dat achteraf bleek dat de ouders niet waren getest op PKD en HCM. Het bleek dat dit kitten draagster was van het HCM gen. Het is ten zeerste af te raden om met een poes die draagster is van het HCM gen te gaan fokken! De kans is dan enorm groot dat haar nazaten HCM kunnen gaan ontwikkelen.  Het zou verschrikkelijk zijn, om na een paar jaar ineens je kat te moeten verliezen als zou blijken dat de kat HCM heeft.


Sinds we begonnen zijn met onze cattery zijn we met verschillende fokkers in contact gekomen. Een van hen gaf ons het advies om onze katten Royal Canin kattenvoer te geven. We zijn sindsdien op Royal Canin  overgestapt, speciaal ontwikkeld voor de Ragdoll en we hebben gemerkt dat onze katten het er prima op doen. De ontlasting is goed en de kleintjes groeien als kool. Mensen die geïnteresseerd zijn in een Ragdoll, kunnen altijd langskomen om onder het genot van een hapje en een drankje van gedachten te wisselen over de aanschaf van een Ragdoll. Dat wil niet zeggen dat iedereen een kitten bij ons kan kopen; men moet wel weten waar men aan begint! Ook vinden wij het belangrijk dat er vertrouwen is tussen koper en fokker. Voor ons is het uitermate belangrijk dat de katten sociaal opgroeien; onze katten leven in het hele huis.


We hebben een aparte kraamkamer, waar de poes rustig haar kittens ter wereld kan brengen en verzorgen.

De kittens verlaten ons huis wanneer ze 16 weken oud zijn. Dit in overleg met dierenziekenhuis Eindhoven,omdat het beter is dat de kittens hun entingen krijgen met 12 en 15 weken. Ze worden met 15 weken gechipt. Kopers krijgen een map, een reisbench,een kattenbak, een kittenpakket van royal canin, een usb stick waar foto's opstaan van het kitten, een heleboel speelgoed en een zak kattenbakgrit mee als ze het kitten op komen halen. In de map staan gegevens over geslacht, geboortedatum, gewicht, kleurstelling en natuurlijk een kopie van de stambomen en testuitslagen van de ouders zodat u kunt zien en laten zien dat de ouders getest zijn (ZEER BELANGRIJK). Op de usb stick staan foto’s van de moederpoes en het kitten.  Wij wensen u veel leesplezier op onze website! We stellen het zeer op prijs als u een berichtje in ons gastenboek achterlaat.


                Cor enLodeWij zijn aangesloten bij rasvereniging NKU Sara (Nederlandse Katten Unie)

                         

                Wij zijn aangeloten bij de NLKV