Kattenweetjes


* De ragdoll is van nature een rustige, gemoedelijke kat. Ze zijn super nieuwsgierig, speels en aanhankelijk . Als je zelf een fokker bent van ragdolls, zul je  heel snel merken dat de kittens, hoe klein ze ook zijn, dezelfde eigenschappen beginnen te ontwikkelen. Het hangt er natuurlijk ook vanaf hoe je met ze omgaat.  Onze ervaring is , is dat als je heel veel met ze bezig bent en ze van alles laat meemaken, ze een hele gezonde geestelijke  bagage meenemen in hun verdere leven. Wij krijgen heel erg veel complimenten van kopers van onze kittens dat ze zo ontzettend sociaal zijn.


*  Een hele duidelijke uiting van begroeting is dat de kat zijn/ haar staart recht om hoog doet zodra hij/ zij je ziet; als een kat de staart omlaag houdt, dan  wil de kat geen contact. Dus nu je dit weet, is het des te leuker om te zien of een kat iets van je wil, contact zoekt.


* Wanneer een kat  de ogen dichtknijpt en jij knijpt je ogen ook dicht dan zal de kat dit begrijpen als een geruststelling. " Het is goed ". Dit kan  ook een begin zijn om een angstige kat gerust te stellen. Dat wil niet zeggen dat een angstige kat meteen rustig en op zijn/ haar gemak zal zijn.


* De reuk is het allerbelangrijkste orgaan van de kat. Voor katten is geur erg belangrijk. Het is daarom niet verwonderlijk dat een kat vreemd kan reageren wanneer een nieuw kitten of een nieuwe kat arriveert, de geur is helemaal vreemd ! Als wij kittens hebben, gaan ze na drie en een halve week van de kraamkamer naar beneden, zodat de kleintjes en moeder aan alle katten kunnen wennen en onze andere katten ook aan hen kunnen wennen.  Wij laten de katten hun gang gaan , maar we houden wel een  oogje in het zeil.


* Onze katten  eten echt niet alles. Je zou denken dat ze alles van vlees of vis eten, maar niet dus. Een tijdje geleden hadden we garnalen gehaald voor onze  pluizebollen en wij maar denken dat ze dat heerlijk zouden vinden. Geen enkele kat wilde het aanraken. Het had hoogstwaarschijnlijk te maken dat de garnalen niet helemaal vers waren. Het blijkt dat het echt vers moet zijn. Ook kwaliteitsvoer doet wonderen, wij hebben wel eens een goedkoper merk kittenvlees geprobeerd, nou dat was hem dus niet, alles kwam er uit.


* Het grit in de kattenbak hoeft echt niet een " heerlijke bloemengeur " te hebben, katten houden totaal niet niet van al die bloesemluchtjes. gewone grit/ korrels is dus het beste, ze hebben zo'n goed ontwikkeld reukvermogen en die zoete geurtjes vinden ze maar irritant.


* Er zijn twee soorten stress voor een kat, positieve en negatieve.

Als een kat aan het spelen is zal de kat op een gegeven moment iets heel anders doen. Bijvoorbeeld  zich gaan wassen of zich in de nek gaan krabben.

Zo houden ze te veel stress onder controle. Dit geldt ook voor negatieve stress.


* Wij hebben een aardig aantal katten, de poezen, de castraten en de kittens leven bij elkaar in de woonkamer en buiten onder het afdak. Het afdak is afgeschermd door middel van gaas. Het is heel mooi om te zien hoe onze katten met elkaar omgaan. Ze respecteren elkaar en een aantal zijn dikke vrienden met elkaar. Als wij een lekkernij voor de katten hebben, dan laten wij ze gezamelijk eten. Dit hebben wij altijd al gedaan, het geeft een gevoel van vertrouwen en binding.